onsdag 27 juni 2012

Kålpudding och puddingar i Bristol

Vårt sovrum står på tur för att bli beboligt. Lumppappen är uppe och ska nu målas i en rosa ton. Varför ändra ett vinnande koncept? Ni som hängt med ett tag vet att att sovrummet i både Midsommarkransen och i Linköping gick åt det ljusrosa hållet.
Men den här gången ska det brytas av med rött och garderob från Ikea!

Innan vi for hem blev det kålpudding för 35 kronor på just det stället! Grymt billigt och gott!

Nu har jag lämnat karl, kno och gård för en fantastisk weekend med tre fantastiska puddingar!

På återseende Öland!
BRISTOL HERE WE COME!

måndag 25 juni 2012

Midsommar!

Det var riktigt midsommarväder med ömsom stekande sol och ömsom regn men åh, vad mysigt det var!
Redan i torsdags kom folk och sedan kunde vi mysa fram hela midsommarafton då vi blev ännu fler. Sillunch ute, blomplockning, kransbindning, kubbturnering, grillning och skitsnack till sovklockan ringde.
Blomplockning till kransarna!
(Bild: Ida Svensson)

Mycket grönt och mycket volym!
(Bild: Ida Svensson)

Midsommarmiddagen fick ätas inomhus p.g.a. regn, som sig bör!
(Bild: Simon Cederholm)

Midsommardagen gick i samma mystakt då vi sakta åt frukost, gick långpromenad till havet (tappra Simon och Martin badade i det inte alls särskilt varma vattnet), åt resterna av grillat och sill, solade på baksidan (tills regnet kom), vilade (förutom Emy som lagade paj och städade), åt rabarberpaj, for på sightseeing till Sandvik och avslutade kvällen med fiskmiddag på restaurang och sedan film när regnet smattrade utanför.
The beach!
(Bild: Ida Svensson)


Midsommardagslunch!
(Bild: Simon Cederholm)


Tack alla för en härlig och mysig midsommarhelg!

torsdag 21 juni 2012

Stiltje... men glad midsommar!

Efter helgens bröllop har vi knappt varit hemma. Bokpratorna träffades i måndags och tisdags var vi på middag hos Cs kollega Martina och hennes Anders. Hann visserligen måla lite vitt i köket och C hann trimma lite på framsidan men annars har det inte blivit mycket action.

Så på renoveringsfronten har det helt enkelt varit lite stiltje. I luften var det dock inte en tillstymmelse till stiltje häromdagen då det blåste kuling och delar av vårt fina halmtak lyfte! Peter Bennet, som 2006 la taket, är nu kontaktad och ska komma hit inom 14 dagar. Tydligen ska halmtak gås igenom vart femte (!) år! Så underhållsfritt är det icke. Fint men pyssligt...
Igår klippte i alla fall C det sista gräset och jag tapetserade faktiskt klart i vårt blivande sovrum så våra långväga gäster kan få ett rum, som inte är en verkstad, att sova i. Idag kommer nämligen mina gamla sambos från Linköping, Ida och Jocke, hit för att fira midsommar! Hepp pepp!

Vi ses efter helgen!

Fridens och GLAD MIDSOMMAR!

måndag 18 juni 2012

Stockholm i mitt hjärta... la, la, la...

I fredags for jag, C och Chippen till Stockholm för en helg med kalas och kärlek! Det vankades bröllop mellan Melina och C-F! Chippen fick ju förstås inte följa med så han fick spendera helgen hos Sandra.

Trots regn var det ett fantastiskt fint och roligt bröllop och det bidde mycket dans och skratt. Här kommer en liten bildkavalkad från helgens kalas!
Var mycket förväntansfulla på vägen upp!
Var inte alls lika pigga på vägen ner...
Man är inte 18 längre...


Hello Stockholm!

Bra start på en bröllopsdag:
Kaffe och blåbärspaj på söder!

Den strålande bruden!

Obligatorisk puss!

Bästa bordet!
C, Mimmi och Pelle!

Bästa bordet!
Emy, en suddig My och Tina!

Bästa bordet!
Jag och min bordsherre Patrik!

Tack Melina och C-F för en fantastsik helg!

Helgen toppades (visserligen redan på natten mellan den 15 - 16 juni) av ännu en fantastisk liten grej:




Ett litet knytte på 4152 gram och 52 centimeter lång. Välkommen till världen lille pojk! Och bra jobbat Olle och Galia (främst Galia måste jag säga)!




Fridens gott folk! Renoveringsuppdatering kommer i veckan!

tisdag 12 juni 2012

Färg, fest och fasligt fagra floror

I helgen har baksidan, den mest utsatta delen av huset, fått tre strykningar med falurödfärg. Det gick hyffsat smärtfritt förutom en steg-incident, som kommer resultera i ett rejält blåmärke på smalbenet lagom till helgens bröllop. Men, men…

Ingen slakt bara falurödfärg!



Annars bjöd helgen även på fest i grannladan. Sven och Kerstin bjöd in alla bybor, permanenta och sommarbor, till sommarfest med mat och dryck! Till och med bäverhojt fanns det och det var ingen höjdare. Men nu kan man bocka av det på listan! Det är verkligen en fantastsikt trevlig liten by det här!

Dagen därpå målade vi lite till och sedan begav jag och Chippen oss iväg med andra damer och herrar i byn för att leta efter den ovanliga blomman svartnonnea. Efter ett stopp med kaffe, bullar och kakor hittade vi tillslut blomman vid stranden. Vi hittade massa andra också och jag trodde nog aldrig att jag frivilligt skulle traska ut i flera timmar för att titta på blommor! Men så var det och det var väldigt trevligt och det finns väldigt mycket konstiga blommor! Hittade även en stor sten, som kallas för klangstenen (tror jag?) och om man slår på den med en annan sten låter den ihålig!
I trädgården kommer snart, mindre
 sällsynta blommor att slå ut...

Kvällen avslutades med den tredje och sista strykningen och sedan bidde det film, Niceville. Vi har numera tv men ingen antenn, så det är helt enkelt film som gäller. Under fredagen plöjde vi även Simon och ekarna och En dag. En mycket bra filmhelg!



Nu strax blir det lunch med den blivande bruden, som är i stan! Ses snart, Melina!


Skepp och hoj!

torsdag 7 juni 2012

Är huvudet dumt får plånbok och stolthet lida gruvligt...

Har just nu inga ord för idiotin... Nya, fina, gamla glas... Och så öppnar man dörren mot rutan (begåvat va?!) och kraaas...

Skit!

Listjävlar...

Ledig dag mitt i veckan! Härligt! Efter en mycket lyckad personalfest kvällen innan startade dagen med sovmorgon och långsam frukost. Därefter tog vi ett litet ryck och fyllde ett släp med skit från ladugården. Tidigare låg där massa isolering, presenningar, diverse skräp och plank i en salig röra. Nu kan man faktiskt gå där inne! Och allt är sorterat (och med allt menar jag att ca 10 % är sorterat…).

Hur som haver... Efter lunchen, som bestod av våfflor, var det dags för listuppsättning. Taklisterna i köket skulle upp. Detta var också slutet på den gemytliga stämningen som rått på gården hela förmiddagen. Listjävlarna gjorde oss, sakta men säkert, till just små jävlar och vi gick runt och muttrade och spydde galla över listerna, som skulle sågas i vinkel och som aldrig ville bli i rätt vinkel och när de väl blev i rätt vinkel så är ju huset som det är… det är inte en enda rät vinkel…
Kapa listjävlarna...

Listjävlarna är i alla fall uppe...



Listjävlarna kräver väldigt mycket tankeverksamhet...


Spika listjävlarna...

Listjävlarna fick mig tillslut
och jag blev själv en listjävel...
Listiga jävlar, som de är...

Husets absolut mest listkrävande rum, (hoppas jag!), är nu i alla fall snart klart! Kvällen avslutades i alla fall i försoning och två filmer; Funny Games (tysk och obehaglig) och Red Riding 1983 (brittisk och spännande).



Fridens vänner!

måndag 4 juni 2012

En helg av umgänge och en liten dinosaurie av typen Compsognathus…

I fredags kom Patrik, Jenny, Tyra och Tage på besök! Vi har ätit gott, umgåtts och inte gjort så mycket mer än så. Eller jo, vi har fått ett tillfälligt vardagsrum med soffgrupp och tv så vi kan varva ner lite på kvällarna och så har vi eldat en hel del. Och så har stenmuren längst ner i trädgården byggts upp. Så lite har gjorts i alla fall. Men det var mest fokus på det viktiga: umgänge!

Jag passade på att lufta mina gosedjur,
som jag samlat på mig genom åren.

Norpan syns inte på bilden men det var han som,
 tyvärr, gjorde Tyra mycket skeptisk...


Hela familjen!

Fönstren kom på, provisorisk, plats! Vi får be Leif komma ut
och sätta dem till rätta för det var inte det lättaste...

Snart står här pioner istället. Busken
på baksidan har nämligen massa knoppar!

Tage och Tyra har skött sig; när den ene var rofylld var den andra mer i gasen och tvärt om. Tage går numera under namnet Dino, då han gav ifrån sig ett läte likt de små, elaka och köttätande dinosaurierna i Jurassic Park (film nummer 1). Jag och C överväger att, istället för att skaffa barn, skaffa ett gäng hundar – tysta om nätterna, äter utan kladd och bajsar och kissar utomhus.

Grillmästaren!

Detta är alltså min gamla vapendragare,
 Norpan, för er som undrar.

I denna vinkel ser ju faktiskt köket helt klart ut! Innan veckan
är slut (inklusive helgen) ska dock köket vara just helt klart!

Tage spexar och äter fanér...

Vi tog bort all skyddspapp från dörrarna! Härligt!

Söndagen avslutades med grillning, ost, kex och Tintin!

Milou var ju en stor del av filmen och hen (Vad är Milou?)
 skällde en del, vilket knoen tyckte var mycket förvirrande.

Ser ju alldeles trevligt ut och inte ser man att det saknas
fönsterrutor och att väggarna inte har några tapeter!

Nä, skämt och sido. Tage och Tyra är mer är hjärtligt välkomna tillbaka! Patrik och Jenny också förstås! Tack kära, lilla familjen för en strålande helg! Kom snart igen!

Fridens!

fredag 1 juni 2012

En märklig morgon...

Klockan 07.20 knackade det på dörren. Det var sotaren! Han hade visst bestämt träff med Bosse klockan 8 men hade dubbelbokat sig så han dök upp redan 07.20… Och ingen hade meddelat oss om att de skulle komma överhuvudtaget. Men där var han i alla fall. Efter 10 minuter var han klar och han var himla trevlig och glad och sa:
- När jag kom hit första gången tänkte jag att de där ugnarna är bara att plocka ner. Men nu är de ju jättefina och alldeles godkända!
- Himla bra, sa jag.

Sen kom Bosse, som åkt från Nybrotrakten (ca 10 mil enkel resa) klockan 8 för att träffa sotaren, som då hunnit åka. Så Bosse fick plocka ihop sina grejer och åka hem igen… Han var dock nöjd ändå och de eldningssäkra skivorna, som vi skulle sätta upp bakom ugnen, kan vi lämna tillbaka för de behövdes inte! Det var nämligen hela 12 centimeter mellan ugn och vägg och det räckte till och blev över! Hepp! Så nu kan vi börja elda!

Allt detta förvirrande med sotaren, som dök upp och åkte, och Bosse, som fick vända om, gjorde att jag glömde ställa väckarklockan till C, som hade lite sovmorgon idag… Det resulterade i att han fick en ofrivilligt lång, väldigt lång, sovmorgon… Ops!

Nu vankas lite inhandling av mat till helgen och en tripp till IKEA.

Snart kommer gänget från Solna!

Här kommer lite roliga, morbida Stenmarks strippar i brist på annat.
 Men det är inte fy skam det heller!



Fniss och adios amigos!