tisdag 28 januari 2014

Länge sedan sist…Länge sedan sist… 

Detta mörker och dessa vindar gör en alldeles matt och då vill man helst kura under en filt och gå i ide till april… Men det kan man ju inte så här kommer en liten bildström av vad vi haft för oss den senaste tiden. Dock saknas en viktig och tung grej, som jag inte lyckats föreviga i dagsljus. Christian har nämligen rest en mur! Den är stabil, rak, hög, lång och jättefin. Det kommer, inom en inte allt för avlägsen framtid, bildbevis på mästerverket! 

    
Jag har flyttat in i mitt rum! Plockade in ett skåp från ena gårdshuset. 
Dränkte det med lysfotogen ifall det skulle bo någon liten trämask i det...

    
När jag ändå höll på att måla och tapetsera körde jag på i nästa rum tills tapeten tog slut. Kno, som för tillfället var krasslig, sällskapade när han inte degade under eller på sängen... Hypokondriker...

    
Nu ligger det is och snö även över Öland men tidigare var det barmark...

    
En vän till oss har gått och blivit konstapel, så detta firades och en teckning ritades. Mitt rum har invigts också. Till en liten Ebba och en ännu mindre Valle...


Vågar inte lova snabb uppdatering förrän det blir ljusare ute men jag har just beställt ytterligare lumppapp från Gysinge, så förhoppningsvis kommer arbetet att fortlöpa i lampans sken. Trots mörker och kalla vindar. 

Åh, vad jag längtar till detta…

Fridens!

3 kommentarer:

 1. Härligt att se och höra om nya bravader och steg. Vad händer med träet när du dränker det i fotogen? Blir det färgat eller förändrat på något sätt? Dunstar fotogenen av efter applicering eller måste du tvätta efter, fotogen låter ju liksom lite brandfarligt typ? Med muren klar antar jag att det inte dröjer länge innan C sätter klorna i Brygghuset. Det borde hålla igång honom till midsommar. //Båtmannen.

  SvaraRadera
 2. Hej Båtmannen :)
  Det händer inget med träet. Ser ut som innan. Det suger åt sig och sedan vet jag inte egentligen vad som händer. Men jag gjorde det utomhus utan levande eld i närheten. :) Sen dränkte jag visserligen in bakstycket med lacknafta (för lysfotogenen tog slut och lacknafta är ju ganska starkt också) men det luktar ju betydligt mer... Så rekommenderar helt klart lysfotogen! :) När får man se er här nere nästa gång?
  /Eva

  SvaraRadera
 3. Hmm intressant, undra om det just bara sugs in eller avdunstar, efter att ha gett sin effekt. Resor söder över. Ja, bra fråga. Inget inplanerat för tillfället, men fram mot maj juni torde inte vara helt otippat.
  //Båtmannen.

  SvaraRadera