måndag 21 januari 2013

Misslyckade pyromaner och arkeologisk utgrävning

Det har ju inte hänt så mycket i veckan och därav har det heller inte skrivits så mycket här. Dagarna har bara rullat på och sedan kom helgen och då fick vi ett mindre ryck på lördagen och ett större ryck på söndagen.


Denna januarimånad går plånboken på sparlåga och tur är det då att vi kan jobba vidare utan utgifter med våra kroppar och sådant som finns tillgängligt hemma.


Hallen, som är vårt nästa projekt att klara ut, har, innan vi flyttade in, drabbats av någon form av fuktskada så delar av taket var, vad jag kallar, köttiga. Dessa sågade kära C bort och ersatte med bitar från det gamla vindsgolvet.

Såga ut och sätta igen.

Lappat och klart och C var nöjd.

När söndagen kom och vi tagit en promenad i den fina vinterväderet tog vi tag i tömning av lada. Det är en lada som vi började med för ganska länge sedan men nu var det alltså dags att fortsätta. Hela ladan är full med gammalt vass och halm och detta kånkade vi ut till vår kärra. Tanken var sedan att elda upp allt. För gammal,torr halm borde brinna som fnöske tänkte vi…

Fint vinterväder! 

...men det gjorde det inte.
 Det var en alldeles för liten brasa och alldeles för mycket halm... 
Istället rökte vi ut Sven och Kerstin. Det slutade med att vi fick hjälp av en annan bonde som kunde elda det lite bättre i en större "eldningshög".

Med bygglampa kunde vi dock fortsätta tills hungern sa sitt och C var tvungen att fara till affären för att köpa uppåttjack (lösgodis)
Detta lass far vi med till återvinningsstationen istället. 


Det kändes som en arkeologisk utgrävning när vi kommit ner och blottat stenmuren.


 Fridens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar