onsdag 8 maj 2013

Tapetsering i matsalen!


I helgen byttes C ut mot Emy och vi tapetserade som om vi inte gjort annat!

Det här med att tapetsera, med tapeter som behöver kantskäras, är verkligen inget att vara rädd för! Det tar bara lite mer tid. Efter en pannkaksfrukost och en promenad ner till vattnet i lördags satte vi igång med tapetseringen. Cirka klockan 19 var vi klara med halva rummet (den kluriga halvan med två fönster, en dörr, diverse eluttag och vattenrör från elementen) och vi kunde njuta av mat och vin. Sedan tapetserade vi vidare på söndagen och blev klara lite efter lunch. Då kunde vi njuta i solen innan det var dags för avsked. 
Tack Emy!

Känner stor tillit till att jag och C klarar det själva nästa gång, med C som min assistent, utan att vi får ställa in bröllopet. Det gäller helt enkelt bara att ta det lugnt och inte planera in hundar andra grejer som ska göras när det väl blir dags för tapetsering. Det kommer gå galant!

Pannkakor i solen. Frukost, lunch och middag inmundigades utomhus! 

Första våden sattes upp. Det vattenpassades och sedan körde vi på.

Vi var alldeles nogranna i hörnen och bakom eluttagen.

Tillslut var vi klara! Tapetserarbordet i kartong var mer ett engångsbord. Nästa gång, eftersom vi kommer tapetsera ett antal gånger, blir det ett i trä. Lite dyrare men lite mer hållbart.

Den fula, plast ventilen tapetserades in. Kan du se den?

Nu är jag redo för tapetsering i stora salen! Där blir det tapetsering med både lumppapp och fintapet. En liten bröstlist ska skilja dem åt. Nu är det bara att välja tapet igen. Lutar kanske åt något randigt...

Den 22 maj ska rummet vara helt klart! Då kommer nämligen kollegorna från biblioteket och en kollega från vårt syster-bibliotek i Denver på grillkväll här. Det är allt bra med deadlines att jobba mot...
Fridens!

Uppdatering:
Dessa tapeter, som vi upplevde det, ska inte "vila" med tapetklister på utan vi satte upp dem direkt efter limpåstrykning. Lät vi tapeten suga upp limmet för länge så svällde liksom tapeten och mönsterpassningen blev klurig.Skär heller inte kanten efter linjen på sidan utan precis där mönstret börjar. Då blir det finfint!

1 kommentar: