tisdag 26 november 2013

En späckad helg...


Helgen gick fasligt fort och var fylld med mycket trevligheter och lite jobb. Efter en lång arbetsdag stupade vi tidigt i säng på fredagen för att sedan gå upp ganska tidigt på lördagen. Jag hade nämligen julkonsert med mig kör, Kalmar kvinnokampskör! Vi hade en kort men hjärtlig repertoar och sjöng för besökarna på en julmarknad i Kalmar.   

Vi lät "typ" såhär...Helsingborgs Kammarkör – Koppången

Direkt efter det for vi över bron igen och anslöt till folket i vår fina lilla by. Där var det julmys på agendan; ljus stöptes, en bock byggdes och kransar bands. Allt pyssel varvades av god mat och dryck och sega knäckebröd… (senare kallade ”knäx”). Tack för en finfin dag Stefan och Gunilla!


Början på något stort!
 

140 ljus stöptes! Det var verkligen jättekul. Borde man göra varje år!

 

Resultatet: 
En jättebock, 140 handstöpta ljus...

... och en krans! 
Det blir lite snett med bara en krans på dörrarna men maken gjorde bara en.

På söndagen stektes det pannkakor i mängder och kära vänner kom på besök för att grunda med plättar inför Himmelsberga julmarknad. Detta är andra året i rad som vi har pannkaksfrukost innan julmarknaden och det känns som en bra tradition! Jag bjöd även frikostigt, så det skulle gå åt..., på de sega knäckebröden som blivit över sedan gårdagen. Vi konstaterade att de var sega som knäckkolor och lite mer som kex i smaken och därför blev ett helt nytt sorts bröd: knäx! Blir kanske ingen dundersuccé trots spexigt namn...


 
Pyttesmå, mellansmå och stora var på plats för att äta pannkakor. 
Det bästa av allt: tomtemuggarna premiärinvigdes för i år och Axel tyckte att de var fina! Tji fick du för det, Christian. De ÄR fina!

Elin med stickor spexade till en fantomenmask i solen. 

Mellan julmarknaden och kvällens aktivitet hann vi med att fylla släpet med ris och, med lågt blodsocker och tillhörande humör, bygga upp lite stenmur i mörkret.


Kvällen bjöd sedan på god middag och trevligt umgänge med familjen i Runsten. Det huset är verkligen fantastiskt härligt! Ska be att få ta lite kort nästa gång vi är där. Glömde liksom bort det för jag var för upptagen med att bara titta och njuta.På återseende!

1 kommentar: