tisdag 12 juni 2012

Färg, fest och fasligt fagra floror

I helgen har baksidan, den mest utsatta delen av huset, fått tre strykningar med falurödfärg. Det gick hyffsat smärtfritt förutom en steg-incident, som kommer resultera i ett rejält blåmärke på smalbenet lagom till helgens bröllop. Men, men…

Ingen slakt bara falurödfärg!Annars bjöd helgen även på fest i grannladan. Sven och Kerstin bjöd in alla bybor, permanenta och sommarbor, till sommarfest med mat och dryck! Till och med bäverhojt fanns det och det var ingen höjdare. Men nu kan man bocka av det på listan! Det är verkligen en fantastsikt trevlig liten by det här!

Dagen därpå målade vi lite till och sedan begav jag och Chippen oss iväg med andra damer och herrar i byn för att leta efter den ovanliga blomman svartnonnea. Efter ett stopp med kaffe, bullar och kakor hittade vi tillslut blomman vid stranden. Vi hittade massa andra också och jag trodde nog aldrig att jag frivilligt skulle traska ut i flera timmar för att titta på blommor! Men så var det och det var väldigt trevligt och det finns väldigt mycket konstiga blommor! Hittade även en stor sten, som kallas för klangstenen (tror jag?) och om man slår på den med en annan sten låter den ihålig!
I trädgården kommer snart, mindre
 sällsynta blommor att slå ut...

Kvällen avslutades med den tredje och sista strykningen och sedan bidde det film, Niceville. Vi har numera tv men ingen antenn, så det är helt enkelt film som gäller. Under fredagen plöjde vi även Simon och ekarna och En dag. En mycket bra filmhelg!Nu strax blir det lunch med den blivande bruden, som är i stan! Ses snart, Melina!


Skepp och hoj!

1 kommentar: