onsdag 11 juni 2014

Besök från Lopperyd och flugattacken från helvetet...

Sol, värme, sol, värme, en hel drös med flugjävlar, mer sol och mer värme. Vilken helg!

Mamma och pappa har varit och besökt oss på ön och en hel del har hunnits med. Tänkte att vi inte skulle jobba så mycket utan mer umgås denna gång men det blev visst en del gjort ändå... Men god mat åt vi i alla fall! Grillat lamm, jordgubbar och rabarberpaj med mera!

Det kom en flugattack under fredagen så vi blev alldeles galna! Den lilla flugdödaren vi först köpt tog en fluga under hela natten så efter frukost for Christian in och införskaffade det tunga artilleriet, som förvandlade vårt kök till en neonlysande bordell nattetid... med en lukt av bränt hår (när flugorna drog sig in i ljuset elektrifierades de små liven, utan dom, och en skarp doft spred sig i rummet...). Nu har flugepidemin lagt sig och vi kan pusta ut.

    
Rymdskeppet som förvandlar vårt hem till nattklubb när kvällen kommer... Det är precis sådant ljus som det var när man var på disco när man var yngre och man helst skulle ha något som var vitt på sig för det liksom lös extra mycket i mörkret!

Fina mamma var godhjärtad och putsade alla(!) våra fönster och pappa klippte gräset. Golvet/taket i brygghuset revs ut och man kan nu titta upp på själva taket och nocken underifrån och titta upp på nocken, där vi för två år sedan var uppe och gick och rättade till presenningen och så... Vi kunde nu konstatera att det var en himmelsk tur att vi inte brakade igenom eftersom det, på sina håll, inte finns något som håller upp taket över huvud taget...Puh!


 
Vi kunde sitta ute varje kväll och njuta av sommarvärmen. Lyckades dock inte få ett enda kort av pappa där han inte har mat i munnen och ser tvär ut... Men han var ganska nöjd ändå. Trots att det inte syns.

När mamma och pappa tackade för sig och for iväg tog de även med sig lille kno. Alldeles sorgligt var det att se honom titta efter oss genom bilfönstret. Men snart ses vi igen! Och han kommer ha det underbart på Lopperyd under veckan. (Ja, det är bara en vecka som han ska vara ifrån oss men det är alldeles för tyst i huset nu. Utan tassar på trägolvet...) Han kommer få leka med Thea, skälla på bilar och äta mängder med god mat...

Utan hund passade vi på att njuta av sommarvärmen. Vi styrde kosan norrut och parkerade i Köpingsvik, där allt fortfarande var stängt. Vi hittade ett öppet konditori så vi kunde få i oss lite mat innan vi placerade våra bleka kroppar på playan. Det är en himla fin strand där och det är skönt att passa på att vara där innan playan och samhället fylls till bredden med semesterfirare.


 
Fantastiskt varmt! Detta kommer bli en skön sommar. Om än kanske lite för varm... Men jag ska icke klaga! Jag har fått en stor stråhatt av bror Per så jag klarar mig!Jag överlever värmen...

 
Har hunnit med att rita lite också. Så där lite senare när det blivit lite svalare. Skönt när flugorna surrat vidare (alternativt dött den elektriska döden) och en kan ha fönstren öppna.


På återseende!

Fridens!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar