måndag 23 juni 2014

Midsommarhelgen!

Hoppas ni alla haft en finfin midsommarhelg! Och vilken helg sen! Det är på Öland man ska vara om man vill sitta ute under midsommarlunchen! Redan i torsdags anlände kära vänner till ön och lagom till sillunchen på midsommarafton var samtliga 20 glada midsommarfirare på plats.


 
(Foto av Åsa Bejemar)
Uppdukat under äppelträden.

Det var knytkalas som gällde och då är det fantastiskt att ha matintresserade vänner som tar med sig den ena läckerheten efter den andra!

 
(Foto av Åsa Bejemar) 
Fina vänner från när och fjärran. Och en bebis och en hund!

Lekar bidde det också. Klassiker, som hoppa säck och irländsk julafton/norsk fylla, varvades med glutenfria alternativ av äta-äpple-i-vatten-och-sedan-leta-sockerbit-i-mjöl-leken (fast vi hade varken äpple eller mjöl så det blev tomat i vatten istället. Och linser istället för mjöl. Som en vegetarisk måltid!) 

 
(Foto av Hélène Göransson) 

Kvällens grillmiddag avnjöts inne i ladan där de kulörta lyktorna från förra årets bröllop fortfarande hänger uppe.

 

Kno var kalasfin i fluga.

Resterande delen av helgen var vädret inte alls särskilt fint men det var ändå perfekt. Vi hann med att gå till sjön varje förmiddag efter frulle. Sedan regnade det dagarna i enda men då låg vi inne och vilade och kollade på film. Olof gav sig visserligen i kast med att grilla gott lamm trots regn. Men med ett paraply funkade det också! Och vi andra tyckte ju förstås att det var en himla bra idé!

     
Efter promenad, före tur till Kalmar för att handla mat och hyra film och före regnet. Lite trötta. Men glada.

Ida har firat midsommar med oss några år nu och Kno har verkligen inte ändrat sina vanor... Han gillar fortfarande sin plats i trappan, som numera är grön.

 
(Foto av Ida Svensson)
Kno från midsommar 2012.

Nu vankas listuppsättning i veckan och kära Christian ska kurera sig från förkylning. Och snart, SNART, är det semester!

Fridens och på återseende!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar