måndag 21 juli 2014

En semester i bilder...

Vi har knappt varit hemma på ön under semestern utan flängt landet runt och bara varit hemma och packat om i stort sätt. Bloggen har därför också fått ha semester men nu är vi tillbaka. Utvilade och pepp på framtiden. 

Här en semestern i bilder:

Christian har kört, och kör, en hel del hoj denna sommar så jag tog med mig kulan på Rockabilly-fest i grannladan. The Southbounds spelade och det dansades till svetten lackade. En himla bra start på semestern!

  

     
Uppe på scenen: The Southbounds!

     
Innan vi lämnade ön bidde det en del promenader i det, då, lite mulna vädret. 
Doris hängde inne och provade kommande familjemedlems dagbädd.

Som traditionen säger packade vi sedan in oss i en överfylld bil mot Gotland! Efter ett litet missöde med felbokade biljetter (Vi skulle ju fara från Oskarshamn och inte Nynäshamn...) så kom vi äntligen fram!

 
     
Goda middagar! Bland annat god strömming på Ihrebaden.
 
   
 Fick träffa gamla vännen Carro mitt i vimlet under Almedalsveckan!

   
Sylvies döttrar på Fårö bjöd på sju sorters kakor i miniformat!


   
Besök på Kutens på Fårö för goda crêps förstås!
 
  
Malin bjussade på världens finaste picknick! 

   
Och så lite motor på det också...

Gotland bjöd även på loppisrundor, lite shopping i Visby, fina samtal med nya vännen Malin och dejt med kusin och hans trevliga familj! Efter intensiva dagar på Gotland for vi till Lopperyd för att barnvakta det stora lurviga djuret Thea. Lopperyd bjöd på sol, bad och båtliv, möte med arga grävlingar, hundpromenader och kantareller!

 
   
     

Vidare gick turen genom Sverige till Hälsingland där det vankades bröllop! Kära Hélène och Olof gängade sig i en varm hage och ställde till med kalas i en finfin hembygdsgård!

 
   
Brudparet vandrar iväg mot hökärran till tonerna av Angel med Robbie Williams. 
En låt som sedan gick på repeat som allsång senare under kvällen.

 

 
Efter Hälsingland for Christian till finska vildmarken för att köra bana och jag for ner till Lopperyd igen där hela tjocka släkten befann sig i värmen. 

 


   
 
   

 Semestern avslutades sedan med finfint besök enda från Malmö! 

   
Becka dök upp på tågstationen i Kalmar och hängde med oss hela helgen!

     

Vi promenerade, nakenbadade vid "hemliga bryggan" (som någon säkert kommer känna igen nu...), åkte på loppisjakt och fixade för bröllopsfest i ladan! Det var nämligen bröllopsfest i vår lada härom helgen! Himla bra gick det och alla var så fina. Vi var själva inte gäster utan lämnade gården när gästerna började trilla in. Istället för att hänga med och hyena på bröllopsfesten for vi till Lisa och Fredrik och hans familj vid Karums naturreservat. Perfekt att de har sommarhus just på denna ö! När vi lämnade gården grillades det hängmörad ryggbiff och slungades potatissallad och en trubadur spelade på innergården. Så härligt! När vi kom hem igen på kvällen var baren öppen, och eftersom vi tillhörde huset så var det fri bar och vi kunde även dansa en liten sväng om på dansgolvet. Himla bra! Somnade sedan till sorlet av glada festprissar och Håkan Hellströms sköna stämma.Vem vet, det kanske blir fler festliga tillfällen i ladan?

Den absolut sista dagen på semestern spenderades först på auktion i Södra Sandby (så himla svettigt och stressigt och snabbt... Hann knappt ta ner handen innan nästa bud var lagt... Kom dock hem tomhänt.), sedan for vi till Bläsinge och sedan över ön till Stora Rör för lunch och dopp. Kvällen spenderades sedan i viloläge. 

   
Hela gänget, minus fotografen Becka, i Bläsinge!

Nu när arbetet väl börjat igen så har jag anammat begreppen "kvällssemester" och "lunchsemester". Bara för att man jobbar behöver ju inte vardagen vara trist och semesterlös och på lunchen hinner man faktiskt ta sig ett dopp vid någon av alla stadsnära badplatser som finns i Kalmar! 


Så, på återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar