söndag 27 juli 2014

Ölandstips och en nip slip...

Efter några dagar med besök av familjen Bea och Martin med barn bidde det en helg av umgänge på norra Öland och en dag inne, på grund av regn, hemma. Efter dagar med värme (tack gode guden för att det fläktar på Öland!) så gjorde det absolut inget att det regnade nästan hela söndagen.

 

Elisabeth Hall finns på norra Öland och målar himla fint och effektfullt. Gillar alla hennes målningar av Källa gamla kyrka. Den kyrka som vi gifte oss i förra året. Jag hoppas nu att mitt deltagande i konstlotteriet ska ge utdelning. Heja, heja, heja! Extra trevligt var det att besöka ateljén denna gång då det var livemusik inomhus och  fika utomhus! Min kollega Anna är konstnärens syster så vi har faktiskt en äkta Hall på vår vägg hemma. En liten, fin tavla som vi fick just i bröllopspresent. Strålande!

    

Därefter tog Anna och hennes man Per-Ola med oss till ett himla fint bad, Fornbo. Varmt i vattnet och utomlandskänsla. Sand på botten och sten på stranden.

    

På 50-talet gav tydligen klipporna, som omger stranden, sig vika men inte alla. Idag grillar folk och hänger under de klippor som fortfarande står... Läskigt för en dag bör de ju också rasa ner... 
Vi höll oss på playan istället.

    

För att peppa oss inför storhandling på ICA i Färjestaden stannade vi till för middag på fiskrestaurangen i Sandvik. Ett måste varje år! Därefter klarade vi av att, utan blodspillan, storhandla. Det var förvånansvärt mycket folk en lördagskväll i semestertider. Vi trodde att resten av Öland skulle vara hemma med ett glas rosé och grilla vid det laget. Usch, vi hade inte ens hund- eller kattmat hemma efter semester på bortaplan så Doris, Sally och kno har ätit hundgodis nu i någon dag... Men nu så! Kyl och skafferi är fyllt!

    

Söndagen spenderades inomhus, för min del. Christian var ute i regnet och påtade och klippte träd och kom bara in när det verkligen vräkte. Jag höll mig, som sagt, inomhus tillsammans med Doris. Ritade lite till en liten Liv och slumrade och sov med Doris på min hand.

När det klarnat upp framåt eftermiddagen lagade jag en stor sats köttfärssås och ostpajer för att  slippa laga mat när bebisen dyker upp (För visst kommer hen bara dyka upp en dag på farstun?!?!) Kände mig otroligt huslig så nu tänker jag att jag varken behöver städa, laga mat eller någonting på minst ett halvår!

    
Vi smakade sedan av köttfärssåsen ute i trädgården och kulan fyller äntligen en funktion!

  
 Kno var på goshumör och ville också vara med på ett hörn.

  

Näst på tur blir en sväng till Ikea för att färdigställa barnrummet...

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar