måndag 24 oktober 2011

Hugaligen...

Så där. Helgen är över.
Helgen började trevligt med tågsällskap av en trevlig 12-åring och Chippen som, dagen till ära, fick sitta på min jacka på sätet. Där trivdes han och kunde titta ut.


Fredagskvällen bjöd på räkor och risotto, Skavlan och sedan däcka i sängen.
Under lördagen var humöret helt ok måste jag säga. C hade visserligen ont överallt och jag var trött men vi jobbade på bra. Gamla brygghuset fick extra hjälp att fixa höststormarna från att stjäla vår mödosamt pålagda presenning och vinden rensades ur en gång för alla från äckelisolering i form av allt från gammal tång till råttsvansar och porslin… Det blev pizza på kvällen. Alltid en pizza per helg…


Sådär ja! Nu ska det banne mig hålla...


Många, många, många säckar med äcklig isolering och damm...

Söndagen bjöd på fint väder och tankar som ”Är vi helt dumma i huvudet”, ”Förbannade, ruttna gård” och ”Jag vill dö”… C röjde sly från baksidan, eldade och muttrade. Jag rev ur den sista isoleringen, damsög äckel och muttrade. Vi möttes dock då och då med försök till uppmuntran över en bit wienerbröd. Har också lärt oss att det inte går att köra in bil och kärra på baksidan. Det är för trångt.
När klockan var 19 packade vi ihop oss och begav oss stela och krumma i ryggarna hemåt. Det blev tv-soffan och Orangina för att muntra upp. C fick även Krockofanter… Han köpte även godispersikor till mig… Note to alla: Godispersikor och godis med körsbärssmak är det enda, tillsammans med blodsoppa, som jag inte tycker om. Men C var snäll ändå så det får väl vara ok.

I utrymmerna på vinden dök det upp lite roliga saker i alla fall:

Två bläckburkar och lustig ask med skruv i...


En brosch..


En "diamant"... Tänkte jag kunde ge denna till Hansa Bygg istället för pengar...


Fickplunta med glaskork...


Lustig flaska som inte kan stå...


Hel och fin


Kakaoburkar


Lustig familjen. "Herr Pillerhjelm, apotekare"


Lampa utan ande?


Senapsburkar

Nästa helg kommer mamma, pappa och Thea och hälsar på på gården. Troligtvis kommer vi på fredagen besöka Kläckeberga Herrgård där vår kakelugnsmakare håller till för att snacka kostnader och renoveringsbehov…

Dessutom är det igen dags att hålla tummarna. På fredag kl 9 behöver jag tumhållning.

Adjö!

1 kommentar: