måndag 3 oktober 2011

Skördefest

Helgen på östkusten började i finkläder och inte alls i smutsiga, dammiga stålhättor och byxor med förstärkning. Karin och Simon, från C:s onsdags-öls-gäng, bjöd på indiskt. Fantastiskt gott! Efter en lite tung vecka och tre timmar på tåget fällde vi dock in hovarna och somnade innan kl slagit 11 på fredagen.

Indiskt hos Karin och Simon (Bilden är stulen från Hanna)

Lördagen bjöd dock på sovmorgon och snigelfart till gården. Snigelfarten var inte självvald, utan vi trängdes på ölandsbron tillsammans med alla 200.000 stycken som skulle gå på den stora Skördefesten. Det var strålande väder så det var nog extra mycket folk och överallt längs vägen fanns små stånd, gårdar som höll öppet och sålde grönsaker med mera. Efter en tur till tippen så for vi norrut och stannade till för att äta hemlagad gulasch med surdegsbröd. Äppelkaka och kaffe bidde det till efterrätt. Det behöver man när man river tapet och drar ut spik.

Ytterligare en full till tippen.


 Blommor i trädgården

Tigersågen C i köket

Det som tidigare var en skrubb har nu istället fått ge plats till kommande spis.


Det lilla fönstret i dörren från köket. Är det ett spöke som flimrar förbi?


Olika fina tapeter som kom fram i köket.


45 centimeter timmer uppmätt.Dörren ut mot toaletten placeras om för att fungera som toadörr på övervåningen. Bilden till höger visar var kyl och frys kommer att finnas (och var den unkna avloppslukten kom ifrån...)

När klockan närmade sig åtta vad det dags att avsluta för dagen. Vi ringde glatt och beställde pizza och började köra hem. För att vara på den säkra sidan, så pizzorna inte skulle kallna, hade vi sagt att vi skulle komma och hämta pizzan om 20 minuter…
1 timme och 40 minuter senare svängde vi in på parkeringen vid pizzerian för att där upptäcka att de redan hunnit stänga! Det som alltså, i vanliga fall, tar 30 minuter att köra tog denna lördags kväll 1 timme och 40 minuter. Varför? Jo, det kallas visst Skördefest. Det var tjockt på bron med alla glada festdeltagare som skulle hem. Som tur var hade vi varsin kanelbulle som vi i det tysta och trötta kunde knapra i oss.


1 timme och 40 minuter(!) av röda bromsljus...

För att undvika trängsel på bron på söndagen for vi ut lite tidigare och gnetade på. C började riva i köket och plockade fram en härlig timmervägg. Den bredaste timmerplankan mättes upp till 45 centimeter! Inte illa. Kära C lyckades också plocka loss kopplingen till avloppet, vilket resulterade i en mystisk lukt… Vår håriga följeslagare Chippen tyckte dock det var ljuvligt och när vi inte såg var han framme och slickade och tuggade på det gamla avloppsröret… Fräscht…


Sträcka lite...

Sträcka lite till...

Det är gott med avloppsvatten!

Jag huserad under helgen mest i matsalen. Där finns ett hål genom timret och ut till trädgården där solen skiner.


Säckar med tapet och de ultimata verktygen för spikutdragning.


Vad som komma att bli en fondvägg av rent, fint timmer

Då det var dags för lunch tog vi en liten tur söderut till en liten hamn där de sålde friterad flundra. För att vi också skulle få uppleva Skördefesten lite stannade vi till vid en liten ateljé, i en lada, där det fanns massa fina akvareller och oljemålningar på hönor och får. Där hade de också den utmärkte idén med kaffe och kaka, fast man fick kaffe och två kakor! Himla gott!

Friterad flundra


Kaffe, te och två kakor var!

Vi avslutade dagen kl 18 med att sopa ur matsalen och köket. Och därefter beställa nya pizzor. Det var kanske meningen att vi inte skulle få några på lördagen för denna gång fick vi en extra och två läsk på köpet! Och det bara för att de glömt peta in räkor i C:s Calzone.

Efterlängtad pizza med musslor, räkor och ruccola!

Imorse steg Chippen och jag upp i ottan och for med det tidiga tåget från Kalmar till Linköping.

På återseende ön!


1 kommentar:

  1. Grymt! Härligt att läsa om allt ert slit. kram på dig!

    SvaraRadera