måndag 17 oktober 2011

Imorgon drar det igång!

Det blev det större byggföretaget Hansa Bygg som ska bygga och fixa ute på gården och de börjar redan imorgon tisdag! I helgen har vi faktiskt inte varit på Öland utan vi for till södra Östergötland och kära Lopperyd istället, för en familjehelg med röj på den gården istället. Jag och Chippen lämnade inte Lopperyd förrän tidigt imorse. C däremot for redan på söndagen efter frukost. Detta därför att Hansa Bygg drar igång så snart så det var lite att fixa med innan tisdag. C fick med sig röjsåg, motorsåg och trimmer ner från Lopperyd för att kunna ta bort sly runt huset. Tydligen har C lyckats hitta lite tomt bakom all sly vid ena gårdshuset. Där kan det i framtiden bli en liten uteplats mot kohagen! På Lopperyd hittade vi även i ladugården ett helt gäng med gamla fönster, som fick åka med ner till Öland. De kan vi använda när fönstren på nedervåningen renoveras! Kalas!

Jag hoppas att C tar lite bilder och skickar upp från veckan som kommer när byggnissarna börjar. Jag är så spänd, så spänd! Enligt Mattias, på Hansa Bygg, verkar de bli klara redan vid jul! C kommer att åka ut varje dag denna vecka redan kl 15 för att fixa och vara med från start. Jag är inte avis alls. Inte ens en gnutta… Men han får inte jobba för hårt för idag var han hos doktorn för värk och domningar i fot och arm och det var tydligen en inflammerad muskel (låter som en flamberad muskel…)

På Lopperyd i helgen var det strålande väder och vi drog upp båtar och bryggor och grillade korv och umgicks. Det är inte så ofta alla är samlade på ett och samma ställe. Vi systrar, svägerskan Kristina och alla barn badade även bastu! (Det blev dock aldrig så varmt då knotten mest ville ut och bada och dörren öppnades och stängdes stup i kvarten…) Så, denna dag kan jag inte bjuda på bilder från ön utan ni får hålla till godo med lite bilder från Lopperyd och på familjen Nyström/Månsson:



Det är kallt på mornarna nu...
  

När man är vi vattnet är det viktigt att ha flytväst...


Stora, som små, fick hjälpa till...

 


Årets julklapp för tio-åringar: En högtryckstvätt!



Vätskekontroll...

 
Grilldags!

Gruppfoto på herrarna i hagen.

Thea har hittat sin plats. Man vet aldrig vad som kan ramla ur en liten barnhand...

Alva väntar på korv.
  

Stilig karl...

Under dagen fick vi även besök av en läskig liten dvärg. Vi vet inte var han kom ifrån, vem han var eller var han sedan tog vägen...



Men vi bjöd honom på lite saft och det verkade gå hem...


 Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar