måndag 19 mars 2012

Besök och utgrävning!

I fredags kom Mattias och fick uppleva vårt pensionärsliv under fredagskvällen; C gjorde pannbiffar, sedan var det dokumentär om Barbro Lindgren, sedan Skavlan och sedan sängen. Väldigt stillsamt.

Men det behövdes för sedan gick vi ut hårt under lördagen med att enbart gräva upp kalksten. Från morgon till kväll. Jag tog visserligen en runda först och satte upp och delade ut 100 flyers, från Runsten till Långlöt, om att vi söker en hundpromenerare. Så nu får vi vänta och se om någon ringer...

Hanna, Erik och Zelda var på plats på gården också så vi kunde socialisera oss lite under dagen. Annars var det mest ett enda matande med grävning, lasta i skottkärra, gå med skottkärra, gräva, lasta i skottkärra, gå med skott kärra, gräva, lasta, gå...


Nästan framme vid huset!
  
Hej å hå!

Mattias var lite mör efter dagens arbete och uttryckte förståelse för varför vi inte är så sociala just nu.. Men snart, gott folk, ska vi skina upp och socialisera oss! Vi lovar!
Lustig form på sten...

Lite kullersten har också grävts fram.
  
Vad som förmodligen är orginalglas, enligt fönster-Leif. Det var ju dyrt med glas förr i tiden så då gjorde man så här med glas man hade. Lite omlott av rester!

Helgens sista dag bjöd på mer grävning men även lite uppskruvande av tretex. Vi fick även besök av en kollega från min gamla skola i Linköping! Christina från träslöjden kom förbi med sin lille Johannes som bara var 6 veckor gammal och jätteliten. Och Kerstin kom över med hembakat knäckebröd lagom till lunch. Det som blev över efter lunchen snaskades upp till kvällen. Himla gott!
Kerstin, om du läser: Önskar gärna kopia på receptet. Du vet ju var jag bor J 
Grävjobbet är över... för idag.

Matsalen börjar bli färdigklädd!

Bättre bild på lampan Stall. Här syns även lite fina detaljer från huvudentren.


På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar