tisdag 10 april 2012

Påsklov = god mat, mamma-och-pappa-besök och träningsvärk

Vi tog verkligen påsklov i år. Fast inte i den meningen att vi var lediga, men istället för att ha två heltidsjobb (vanliga på biblan och byggjobb) så hade vi bara ett: byggjobbandet!

Vi hyrde en grävare i början av veckan så vi kunde gräva ur diverse högar som fanns på tomten men även så vi kunde gräva ut och förbereda för kalkstens-tillbaka-läggningen.
Mamma, pappa och Thea kom på skärtorsdagen så vi kunde jobba hårt på dagarna och äta fantastiskt god mat, som mamma lagat, på kvällarna. En perfekt kombination; kära gäster, som tar med sig mat, och arbetar!

Vi fick även trevligt besök av Melina och CF, som var i Drag över helgen. De var också i renoverartagen och fixade med en kakelugn. Dock hade vi det lite lyxigare, som kunde tvätta oss inomhus med dusch. De fick "duscha" utomhus med hjälp av spann med varmvatten... Hugaligen!

Här kommer en bildkavalkad från påskveckan:
Grävan användes även till att sätta tillbaka ena grindstolpen!

Så där!

Dags att lägga tillbaka kalkstenen...

 
Bit för bit läggs mestadels för hand och mestadels av mig som inte sitter i maskinen...

Mycket sten hann läggas under den långa fredagen!

Vi besökte Äggröran i Runsten under påskafton. Det var kallt som attan men himla fint ordnat! Man fick hälsa på flasklamm, hanlda på loppis, kika på fina hantverk med mera.


Så himla gulliga och ulliga!

Efter Äggröran for vi hem och dukade upp påskbuffé! Vi skålade i bubbel för att fira första övernattningen på gården!

Kocken i det halvfärdiga köket. 


Stora ägg från Lindåsen(?) med dubbla gulor. Från första-gången-värpare!

Glad påsk!

Pappa fick en enda lur under besöket. Med nya, dödshäftiga lurar från Telia, snarkade han in en stund under påskdagen.
(För den som inte ser så är det dödskallar på hörlurarna och på själva bågen står det "punisher". Detta hade jag mycket roligt åt hela påsken.)

Då vi inte har någon tv fick det bli att umgås under andra former.


Så det var allt för den här påsken...

Adjöken!
  
P.S Vi har nu flyttat ut på gården på riktigt. Lite tidigare än väntat… Det berodde på att jag och pappa råkade ta med den madrass, som jag och C skulle sova på i Kalmar, till gården när vi hämtade lite möbler för veckan… Det var väl det undermedvetna som tyckte det var dags…

1 kommentar:

  1. Mina barndomsgrannar bor numer i Runsten, Britta är keramiker om du stötte på någon sådan...
    Bra info om lumppapper i förra inlägget, det var ju det jag skule klistrat i taket i sovrummet innan jag målade med limfärg! Gör om och gör rätt! Men först måste köket bli klart och några fönster och verandan. Sen blir det sovrumstaket. Bra med långsiktiga mål och delmål.

    SvaraRadera