fredag 18 maj 2012

Fix och The Ring...

Ledig dag mitt i veckan är härligt! Och vi hann fixa lite tråksaker under dagen även om vi hade lite besök, som gjorde trevliga avbrott i böket. Elin, som ska vara hundpromenerare i sommar, kom förbi och Frank och Mia, som var på utflyckt på ön, tog även en runda förbi för att säga hej.

Frank är ölbryggare och driver microbryggeriet Ängöl i Kalmar. Det är riktigt god öl! Bra tips inför sommarens grillsäsong om inte annat!

Man skulle kunna säga att den röda dagen enbart handlade om att laga saker som tagits sönder under arbetet med att fixa andra saker... Portskjulet knäcktes av en för högt hissad grävskopa när vi fixade med kalkstenen. Brunnen ute på framsidan hamnade på sniskan vid tillfixandet av just framsidan...

Knäckt och på väg ner...

 Och ner kom det! 


Det dammade som sjutton. Då kom farmors gamla glajjor väl till pass. Används annars fortfarande som solskydd men nu har de fått ytterligare en funktion till cv:et!

Chippen ville vara med på ett hörn... som alltid...

Ny stock på plats i det gamla hålet! Gick oväntat smidigt faktiskt!

Hepp!
Ny-gamla plank på plats och helt och rent...

...från all halm, som istället hamnade nedanför i portskjulet...
Stackars C som kommer få pyssla med bortforslandet av det när jag jobbar under fredagen.


Så var det då dags för brunnen. Jag tyckte den såg så hiskeligt djup ut sist jag tittade men nu mätte jag med ett armeringsjärn och djupet var på ca en meter. Men det är nog djupt för små djur att trilla ner, inte kunna ta sig upp och dö en sorglig och plågsam död. Desutom vill man ju inte riskera att hon från The Ring kommer upp om natten...Säkrad för djur och barn att falla i och för Samara att komma upp...Fridens för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar