måndag 14 maj 2012

Spa, 30 ton och fika i solen!

I fredags kväll for C och knoen in till staden för avtackning av en kollega. Jag däremot fick gå på spa! Alla damer i byn var nämligen inbjudna till Gunilla i byn och hon har ett spa! Ett eget spa! Vi drack vin, slurpade nässelsoppa, åt sallad och kycklingspett och badade sedan bubbelpool, hade fotbad, gjorde ansiktsmask och hade himla roligt! Jag kom inte hem förrän klocka ett och då var jag säkerligen skrynklig av allt badande men med strålande hy efter den värmande ansiktsmasken.

Fantastiskt rolig och härlig kväll/natt!

På lördagen kom Anita (faster till C) och Hasse på besök. Hundarna Rod, Oxa och Pickaboo var med också. Himla trevligt och mysigt med umgänge hela dagen och god middag på kvällen.

Det krävdes att det kom en gammal brandman för att vi skulle få tummen ur och sätta ihop de talande brandvarnarna.

Lördagen bjöd på uruselt väder men söndagen tog igen det med råge. Vi klädde av oss till kortärmat och sprätte ut det sista som var kvar av jordhögarna på baksidan. Totalt har vi skyfflat ut 30 ton jord! Nu hoppas vi på sol och värme om dagarna och regn på nätterna. Det är väl inte för mycket begärt?

Sven och Kerstin kom på fika framåt klockan 15 och då dök även Martina (kollega till C) och hennes familj upp. Trevligt med mastodont-besök! Gulliga Axel, 5 år, var en hejare på att hitta gråsuggor, fossiler i kalkstenen och glasbitar i jorden... Chippen var en hejare på att spana efter bitar av skinksmörgås som lilla Iris, 1,5 år, tappade på marken. Tänk vad bra att man kan vara bra på så många olika saker!

Nästan hembakt. Kaffet var hemma-bryggt i alla fall!

En helg med mycket umgänge är nu till enda och nu vankas det mer arbete inomhus istället. Det ska bli skönt att sätta igång med det allra sista i köket och sedan börja med vårt sovrum, som nästa grej.

Fridens vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar