måndag 8 april 2013

Project M.A.T.S.A.L is on!


Så! Nu har vi satt tänderna i det som ska bli matsal! Under söndagen, när C tog hand om våra cyklar och gjorde dem vårpiffiga, så skrapade jag taket och spacklade!
 
I veckan som kommer, ska taket slipas och målas för att vara färdigt när familjen Forssell Jr kommer på fredag. Näst på tur kommer fixet med timmerväggen, som ska målas i någon ljus nyans, som passar ihop med tapeten vi ska sätta upp. Men det tar vi . Först ut är ju taket.

Rummet tömdes...
    
... och skrapa-taket-outfitten åkte på. 
Nu var det bara jag, taket och P3 Dokumentär.

I övriga rum syntes spår efter de små besökarna från lördagskvällen... 

Efter några timmar var taket skrapat och spacklat. Tidigare satt här en takpapp, som var fastsatt med miljontals (det kändes i alla fall) små spikar. Därav allt spackel. Nästa steg blir att sandpappra, så det inte lämnas några klumpar av spackel kvar när det sen är dags för målning. To be continued.

Systrarna var alldeles trötta när de kom in efter en hel dag ute i den öländska luften. De har fått varsitt halsband med telefonnummer på ifall de skulle komma bort. På halsbandet sitter också en liten bjällra och systrarna är ju så små så man hör dem mest bara men ser dem inte så lätt. Det är lite som om flickan i Tove Janssons berättelse, Det osynliga barnet, bodde hos oss.

Systrarna fick mersmak och knuffade bort kno, från hans plats i trappan, för att kunna se ut över gården och kanske fantisera över kommande dagars äventyr i ladorna...


 Så, dags att slipa och måla!

Fridens!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar