måndag 29 april 2013

Springdans, gammalt tegel och ett rum med utsikt!

Helgen har varit lång och produktiv. Helger brukar kännas långa när man gör något utöver det vanliga (istället för att somna efter Skavlan, som nu visserligen har säsongsuppehåll, men ändå!) på fredagen. Denna fredag bjöds det på lite utöver det vanliga då jag var hembjuden på tjejmingel. Väldigt kul att lära känna nya härliga personer! Klockan tre på natten fick C komma och hämta mig efter thaimat, några gin och tonics, dans och mim till Spice girls och springdans på stället. 

Springdans på stället. Förenar G.T med motion!

Lördagen bjöd på hyfsat bra väder, som blev strålande på söndagen,  lite kroppsarbete och fönsterleverans!

 
Gamla tegelpannor flyttades från jorden till ladan. Förhoppningsvis  ska de kunna återanvändas...

 Gårdshuset sett från hagen, som snart ska bli sommarhem till några hästar. Hästgrannar är bra grannar!

 
Passade på att titta lite i det gamla gårdshuset (rucklet) och hittade där en sked för jättar och små krukor. Inne i det "fräschare" gårdshuset hänger en liten oljelampa, som jag ska fixa i ordning. Gillar grejen med att gå på loppis hos sig själv! 
På eftermiddagen kom C med ett lass stenmjöl och utfyllnaden mellan kalkstenen, som påbörjades innan snön kom, kunde fortsätta och är nu klar. Nu är det stenmjöl mellan alla kalkstenar på innergården. Under stenmjölspausen bjöd kno på varma pussar...


Varde ljus! Efter månader i mörker är det alltså så här rummet ser ut!
 
Här är väggen. Färdigbetsad!

Fönsterna, som Leif renoverat, hämtades på lördagen och i söndags tillät vädret att det kunde börja skrapas.  Färgen skrapades snabbt av och med en värmepistol gick det undan. Nu vankas lite spackling och sedan målning. På torsdag ska de vara klara för då får vi finbesök i form av Lars-Erik och Irene! Så det så!

Och nu, nu, är våren verkligen här!

Fridens gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar