tisdag 22 november 2011

Död, flytt och takkupor på G!

Hugaligen! Det händer så mycket hela tiden men det är bara C som får se det på riktigt... Han har dock agerat fotograf i veckan så lite tjuvkikar har jag allt fått se. Kommer bli en överraskning och se hur långt de hunnit när jag kommer ner nästa gång, vilket blir först om 10 dagar cirkus.

I helgen har vi nämligen tömt lägenheten i Linköping med hjälp av mamma, pappa och Ida och Jocke. Tusen tack! Dagen började dock rysligt sorgligt och jag går fortfarande omvägar på hundpromenaden för att inte påminnas av händelsen vid just den gatan…
Det började med att jag och Chippen var ute på morgonpromenad och C for i väg för att hämta flyttbil och köpa kartonger. När vi var ungefär vid Pizzeria Mona Lisa hör vi något väsande skrik och vi, jag och Chippen, går fram och kikar. Då är det en skadad fladdermus som ligger med utsträckta vingar och skriker. Jag ringer veterinären för att höra vad man ska göra. Fladdermöss är fridlysta och hon berättar att man kan prova att försöka hänga upp den i en gren och kan den gripa med de små klorna brukar de klara sig. Men för att göra så behövs handskar. Så jag ringer C som får komma förbi med handskar. Undertiden som han är på väg i bilen med handskarna blir den lilla filuren sämre och sakta fäller den ihop sina små vingar… Och när C kommer är det enda vi kan göra att förkorta hans liv. C gillar inte alls sådant och det är jag som mot min vilja får ta stenen. Och jag missar! Grämer mig fortfarande å den stackars filurens vägnar. Och den skriker och C får ändå göra det. Han får vara fladdermusens lieman. Usch… uschusch...

I väntan på liemannen... Usch så hjärtskärande...

Själva flytten sen gick relativt smärtfritt och nu ekar det om kvällarna när jag och Chippen hänger runt i lyan. Vi har en tv och en uppblåsbar madrass. Och lite färgpennor och papper för underhållning. C däremot han bor i en riktig lagerlokal med flyttkartonger staplade i minst fyra våningar runt sängen.

På gården är nu framsidan finfin och C har rensat klart och rivit tapet i hallen så det är klart det också. Byggarna har höjt upp bjälkarna och reglat upp ordentligt samt sågat ut och börjat bygga fönsterkuporna!

Vi har haft kakelugnsmakare som tittat på våra ugnar också… De är just nu vårt lite större gissel. Vårt tidigare huvudbry angående ugnarna var ju, som ni kanske minns, att ena murstocken vilar på en träkonstruktion, vilket inte är ok. Det lilla tandagnisslet har dock utökats i och med att både sotaren och kakelugnsmakaren undersökt ugnarna och sett att det är diverse konstigheter med dem… I eftermiddag träffar C Mattias från Hansabygg för att gå igenom hur långt bygget kommit och vad som är gjort mer exakt och då ska de även grotta ner sig i skorstens- och ugnsproblematiken. Det positiva var dock att vår ugn i köket, som vi trodde var uträknad, inte alls är det utan det är bara skorstenen som rasat inifrån och det är alltså inte fel på själva kaminen. Och det är ju bra!

Till helgen ska vi inte vara på gården heller för jag, C och Chippen ska ta hand om varandra, träffa kära vänner, kalasa och bo på hotell i vår huvudstad! Tjoho! Så det blir helgen den andra advent som blir nästa arbetshelg. Tänk att det redan är adventstider… Men då vet man i alla fall vad det blir för byggfika: glögg och lussekatter!

Här kommer nu ett gäng bilder från C:Så här ser det alltså ut på framsidan...

Och här, äntligen, har vi herr Erik med båten!Det är minst sagt lerigt...


Åldersbeständig plast... Plastic fantastic?

De gamla takbjälkarna har sågast av och höjts...

Där uppe sitter de nu så långa människor kan hälsa på utan att få ont i huvudet.


Takkuporna börjar ta form!

2 kommentarer:

  1. Det går framåt må jag säga! Tur att det är mild höst än så länge så ni kan gno på som små tomtar i verkstan ett tag till:) täta ordentligt nu så inte falldermössen bygg bo!;)
    Eva, grattis till jobbet! Allting verkar ordna sig fint för er:)
    pennor, block och...bok?;)

    SvaraRadera
  2. Det artar sig! Ska bli fantastiskt kul att komma hem i januari och kika på eran gård! Häftig penthouse våning blir det också. Gästrum? ;)

    SvaraRadera