torsdag 8 december 2011

Gott och blandat... allt och ingenting...

Nu när byggarna fixat skorstenarna kommer kakelugnsfixaren Bosse att rensa skorstenarna från fågelbon på måndag förhoppningsvis. Det beror visserligen på om byggarna är helt klara men det borde de nog vara. Sen när skorstenen är rensad blir det till att dra dit sotaren, igen, som ska provtrycka för att sedan kunna se var och vad som behöver lagas. Nästa gång sotaren kommer ska någon av oss och Bosse vara på plats för i gamla hus gäller inte samma regler som i nybyggen. Kraven är lite lägre så att säga. Har skorstenen en gång godkänts så ska den godkännas igen. Det kan visst sotare vara lite si och så med…

C ringde igår och berättade att delar av teglet faktiskt börjat läggas ut ordentligt på taket nu och att man kan börja ana badrummets form på övervåningen! Blir spännande att se vad byggarna hunnit med idag och imorgon också. Vi kommer inte till Öland förrän på lördag för på fredag blir det en tur Götlaborg! Min kära bror Olle har nämligen doktorerat i en liten evighet och nu är han klar (fanfar!) och det ska firas med pompa och ståt!

För kära kollegor inom biblioteksvärlden, och kära vänner som gillar oss kära bibliotekskollegor, så kommer här ännu en som gillar bibliotekarier:


Detta har ju inget med varken hundar, inredning eller renovering att göra men det är roligt och fint! Tack Therese H för tipset!

Ikväll blir den tänkta träningen inställd för att istället fira att min ena sambo, Ida, kommit in på skola! Tjoho!


Vi ses efter helgen!

4 kommentarer:

  1. Dubbla grattis då! Sedan är det väl bara att be en bön för skorstenen.. :-/

    SvaraRadera
  2. Jo, det är att hålla tummarna att den är bättre än man kan tro :)

    SvaraRadera
  3. Hag tycker tomten kan komma och testa skorstenen!:)

    SvaraRadera