måndag 19 december 2011

Toagrejer, ett gammalt kök och kalas!

C började köra upp mot Lidköping kl 15 i fredags. En lång färd blev det men köket var bättre än bra. Kl 21 lämnade han Lidköping och trevliga Ola Blanck, som sålde köket till oss för 2500 kr. Jag själv hade under fredagskvällen personalfest på skolan med glögg, exotisk planka och musikquiz. Mycket trevligt! Kl 23.30, när festen började lida mot sitt slut, kom C och hämtade upp mig ”på vägen tillbaka” mot Kalmar. Jag hade nämligen föreslagit att han kunde ”svänga förbi” Linköping så kunde jag köra sista biten. Sagt och gjort for vi gemensamt sista biten med köket på släp till Kalmar och var framme 02.45. Kanske inte den mest briljanta planen men fram kom vi och sovmorgon tog vi på lördagen.

Lördagen var regnig så det passade utmärkt att åka runt och kika på klinkers, toalettstol, handfat och panel. Vi hade egentligen redan valt klinkers men det var tydligen lite för lång leveranstid på det så det fick bli ett annat, som ser exakt likadant ut. Och i taket på övervåningen blir det vitmålad panel. Himla skönt att slippa måla det själva sen! Puh! Och så har vi valt två rundare typer av badrumsmöbler för att det ska bli bra med vårt gamla badrumsskåp.  

Detta är lite kantigt men ska nog funka. Fast det blir mörkgrått istället för rött.

Det blev till att så fort som möjligt slänga in köksdelarna i huset för ute regnade det ordentligt när vi kom ut på ön efter badrumsturen. Det är riktigt lerigt på innergården nu. Dagen plan var egentligen att röja upp efter byggjobbarna men eftersom det regnade för mycket valde vi att jobba på inomhus istället.

Grått på bron och vattnet såg extra kallt ut.

Lera, lera och lera...


Eftersom det hinner hända en del på en vecka började vi inomhusvistelsen med en rundtur. Nu har isoleringen på övervåningen kommit på plats och golvet, som det riktiga golvet sen ska ligga på, har också kommit på plats. Det är verkligen skillnad i temperatur på över- och undervåning. Det märks att övervåningen är isolerad om jag säger så.

I fårorna på golvet kommer det gå vattenburna rör med värme. Är redan nojig över läckage...

Här blir ett sovrum, ett av de mindre. Kommer känns häftigt när alla väggar kommer upp. Det borde inte dröja allt för länge...

Isolering!


Innan vi for hem på lördagskvällen placerade vi ut vårt ”nya” kök så som det ska vara sen. Överskåpet ska vi dock modelera lite med för det är lite för stort så som det är nu. Det enda som vi saknar nu är en diskmaskin och en spis. Skåpen ska vi sedan måla vita och alla luckor ska lackeras i en pärlgrön nyans a la Kvänums retro-serie Banér.

Vi fick till och med en diskbänk på köpet!

Där dubbelskåpen är, här uppe till höger, kommer sedan diskmaskinen att få bo istället.

Säljaren Ola berättade att det var en träslöjdslärare som byggde hela köket på 40-talet. Och det märks för det är ordentligt gjort och riktigt stabilt.


Men det är ett tag kvar innan vi kan montera kök så innan helgen var till enda fick vi flytta bort alla köksdelar och förvara dem i matsalen så länge.

Resterande kvällen bjöd på en julpyntad esplanad på väg till thai-hämtstället och sedan, efter en dusch, en tur till Elin, C:s kollega, som hade födelsedagskalas. Idag är födelsedagen närmare bestämt så; Grattis Elin!

Julfint på Esplanaden!

Chippen försökte men trots valpögon fick han int efölja med på kalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar