måndag 12 december 2011

Slö lördag men det blev drag på söndagen... (göteborgshumor etsade sig fast snabbt som blixten...)


Efter firande av bror Olle med fantastiskt god italiensk buffé och samtal om Belfast och byggnadsvård med en av brors professorer var det dags att lämna Göteborg. Fredagens resa till Götet var regnig och bitvis snöig men lördagens tur via Halmstad var lättsmält.
Vi stannade till och köpte thai och beslöt där och då att vi bara skulle ta det lugnt på lördagen för att åka ut tidigt på söndagen istället. Och lugnt blev det verkligen för efter maten gick vi för att vila lite… Vi vaknade upp kl 19, ca 5 timmar senare… Vi höll oss vakna så vi såg Så mycket bättre men sen däckade vi igen… Jösses…

Kl 07.50 ringde i alla fall klockan på söndagsmorgonen och C var som en nykläckt lärka medan jag var som en vingklippt tupp, som bara ville sova. Tillslut kom jag på benen och vi kunde njuta av tredje advent och en fin dag utan blåst och regn.


Tredje advent redan. Det går verkligen undan...

Vi började dagen med att fara inåt land. Närmare bestämt till Drag för att kika på Melina och C-F:s stuga, som vi kan få använda för att rädda brygghuset! Vi kikade även på det hus som de ska renovera upp såsmåning om också. Himla fint! Blir så kul att ha dem som nästan-grannar. (Några mil hit eller dit är ju inget…) Där efter for vi ut till Folkeslunda.


Räddaren i nöden-huset

Teglet är nästan helt på plats nu! Det är enkupigt lertegel från Vittinge tegelbruk.


 Drog ut de sista spikarna från framsidans yttervägg och fick då en bra utsikt över framsidan och grann-åkern.

Hej där nere!


Sladdriga spår...


Vår grann-åker.
Efter en liten fikapaus begav vi oss inåt. Återkommer om en stund med badrummet och resterande söndagens pill...

3 kommentarer:

 1. Hihi, vad kul att ni besöker våra marker! Var det något att ha? Hoppas det.
  Just det, du har ju inte sett det Vita huset än. Vad tycks? Lite att göra va?:) Funderar starkt på att bara kopiera er kontaktlista, hehe.
  Mycket att göra för både er och oss, men känslan av att få det precis som man vill ha det är lyrisk.

  Ja, ni är grannar en liten bit bort, men de käraste grannarna ska ni bli!!! Bor man på landet är ju definitionen på avstånd lite annorlunde, hehe.

  Ja, det var bra blåsigt i helgen, vi bilade också... Men annars är det ju himla gott för er att ingen snö kommit än så ni kan hålla på ett tag till:)

  Blir kul att ses på måndag! Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken härlig kommentar! Det var jättefint ert hus! Och fasaden ser ju jättefräsch ut! Träffade Sandra på gymmet i förra veckan. Det var trevligt värre och det ska bli himla kul att ses alla. Var länge sedan!

  Stor kram och hälsa C-F!

  SvaraRadera